Pelletkachels

Een nieuwe manier van 'hout' stoken

Pellets zijn kleine staafjes hout. Het is een vrij uniek houtproduct omdat het houtzaagsel dat wordt gebruikt voor de vorming onder zeer hoge druk wordt samen geperst. Deze ecologische brandstof is voordeliger en milieu vriendelijker dan het stoken van houtblokken. Het rookkanaal van een pelletkachel dient net als bij een houtkachel naar het hoogste punt van het dak geleid te worden. De diameter is vaak maar 8 cm te zijn maar wordt meestal vergroot vanaf de 1e etage naar 10 of 12,5 cm.

Door de ingebouwde ventilator wordt de warmte snel en goed verdeeld over de ruimte. In het resevoir kan meestal zo'n 15 kg pellets 

Tevens zijn er pelletkachels welke aangesloten kunnen worden aan de cv, vloerverwarming, zonnepanelen en een buffervat. Hierdoor kunt u uw gehele woning verwarmen door pellets. Grecale van Dielle

Ostro van Dielle

Libeccio van Dielle

Pelletkachel Dielle Maestrale
Pellet kachel Dielle Bumb 1
Pelletkachel Libeccio

Pelletkachels van Dielle zijn anders dan een traditionele pelletkachel. Dielle is namelijk de enige pelletkachel ter wereld met een gepatenteerde bodemvoeder. In tegenstelling tot andere pelletkachels die pellets via een glijbaan in de branderbak laten vallen, worden bij Dielle de pellets vanuit de bodemvoeder omhoog gedrukt en wordt de lucht niet onder de pellets maar boven bij het vuur voorverwarmd ingebracht. Deze bodemvoeder brengt de nodige voordelen met zich mee:

- De brander kan niet langer verstopt raken

- Er zijn minder asresten en een lagere fijnstof uitstoot

- De ventilatoren zijn een stuk stiller dan reguliere pelletkachels

- Het vuurbeeld is veel rustiger 

Daarnaast is de pelletkachel van Dielle onderhoudsarm, omdat vuil en as simpelweg weggedrukt worden door verse pellets. Doordat de pelletkachel werkt met een bodemvoeder

kan deze naast dat de pellets omhoog komen ook het as wat ontstaat van de branderbak afduwen en verse brandstof voorverwarmen. U zal dus geen asresten en onverbrande delen pellets door de stookkamer zien vliegen, hierdoor is de fijnstof uitstoot ook tot wel 57% lager dan de reguliere pelletkachel, net zoals de co waardes.

Zodra er geen warmtevraag is, wordt het vuur ingekapseld. Dit houdt in dat in tegenstelling tot het volledig leegblazen van de branderbak, de Dielle pelletkachel simpelweg stopt met de aanvoer van nieuwe pellets. Hierdoor blijven er asresten liggen op de pellets, waardoor het vuur wordt gedoofd. Onder deze aslaag blijft een gloeilaag bestaan. En op het moment dat de temperatuur dusdanig is gezakt drukt de pelletkachel wat nieuwe pellets naar boven en zal het vuur weer aangewakkerd worden. Een Dielle pelletkachel kan daardoor ontzettend snel opnieuw gestart worden, zonder gebruik te maken van gloeipennen. Zelfs na 4 uur!

Een pelletkachel van Dielle kan met haar warmtewisselaar een rendement halen tot wel 96%! Op het moment dat de rookgassen te koud worden, worden deze via een andere weg omgeleid om condens in de schoorsteen te voorkomen en een juiste verbranding te behouden.

De Drie Kronen is een van de twee Sterdealers van Dielle in Nood-Brabant wat inhoud dat wij praktisch alle modellen van Dielle in onze showroom hebben staan en wij u van alle informatie over Dielle kachels kunnen voorzien.


Pellet kachel Dielle Scirocco speksteen
Werking Dielle pelletkachel

Openingstijden

Maandag
Gesloten
Dinsdag
Op afspraak
Woensdag
Op afspraak
Donderdag
10:00 - 17:00
Vrijdag
10:00 - 20:00
Zaterdag
10:00 - 17:00

Maak een afspraak

Klik hier

Social media

Facebook Twitter Instagram

Contact

Volkelseweg 8
5427 RB Boekel
T 0492-321595
F 0492-323257
E info@dedriekronen.nl
Profiteer direct van onze korting en bestel online houtpellets op http://onlinehoutpellets.nl/