Pelletkachels

Een nieuwe manier van 'hout' stoken

Pellets zijn kleine staafjes hout. Het is een vrij uniek houtproduct omdat het houtzaagsel dat wordt gebruikt voor de vorming onder zeer hoge druk wordt samen geperst. Deze ecologische brandstof is voordeliger en milieu vriendelijker dan het stoken van houtblokken. Het rookkanaal van een pelletkachel dient net als bij een houtkachel naar het hoogste punt van het dak geleid te worden. De diameter is vaak maar 8 cm te zijn maar wordt meestal vergroot vanaf de 1e etage naar 10 of 12,5 cm.

Door de ingebouwde ventilator wordt de warmte snel en goed verdeeld over de ruimte. In het resevoir kan meestal zo'n 15 kg pellets 

Tevens zijn er pelletkachels welke aangesloten kunnen worden aan de cv, vloerverwarming, zonnepanelen en een buffervat. Hierdoor kunt u uw gehele woning verwarmen door pellets. De pelletkachels van Nordic Fire hebben een nostalgische "hout"kachel uitstraling .

Finn NF.jpg
Ilvar Speksteen NF.jpg
Ilvar Speksteen
Tjallmo NF.jpg
Tjallmo met zijruiten

Om een ruimte snel op temperatuur te krijgen is de K-stove pelletkachel een ideale oplossing.

K-stove pelletkachel jupiter_a.jpg
Jupiter
K-Stove pelletkachel saturn_a.jpg
Saturn
K-Stove pelletkachel topaz_L_a.jpg
Topaz

Pelletkachels van Dielle zijn anders dan een traditionele pelletkachel. Dielle is namelijk de enige pelletkachel ter wereld met een gepatenteerde bodemvoeder. In tegenstelling tot andere pelletkachels die pellets via een glijbaan in de branderbak laten vallen, worden bij Dielle de pellets vanuit de bodemvoeder omhoog gedrukt en wordt de lucht niet onder de pellets maar boven bij het vuur voorverwarmd ingebracht. Deze bodemvoeder brengt de nodige voordelen met zich mee:

- De brander kan niet langer verstopt raken

- Er zijn minder asresten en een lagere fijnstof uitstoot

- De ventilatoren zijn een stuk stiller dan reguliere pelletkachels

- Het vuurbeeld is veel rustiger 

Daarnaast is de pelletkachel van Dielle onderhoudsarm, omdat vuil en as simpelweg weggedrukt worden door verse pellets. Doordat de pelletkachel werkt met een bodemvoeder

kan deze naast dat de pellets omhoog komen ook het as wat ontstaat van de branderbak afduwen en verse brandstof voorverwarmen. U zal dus geen asresten en onverbrande delen pellets door de stookkamer zien vliegen, hierdoor is de fijnstof uitstoot ook tot wel 57% lager dan de reguliere pelletkachel, net zoals de co waardes.

Zodra er geen warmtevraag is, wordt het vuur ingekapseld. Dit houdt in dat in tegenstelling tot het volledig leegblazen van de branderbak, de Dielle pelletkachel simpelweg stopt met de aanvoer van nieuwe pellets. Hierdoor blijven er asresten liggen op de pellets, waardoor het vuur wordt gedoofd. Onder deze aslaag blijft een gloeilaag bestaan. En op het moment dat de temperatuur dusdanig is gezakt drukt de pelletkachel wat nieuwe pellets naar boven en zal het vuur weer aangewakkerd worden. Een Dielle pelletkachel kan daardoor ontzettend snel opnieuw gestart worden, zonder gebruik te maken van gloeipennen. Zelfs na 4 uur!

Een pelletkachel van Dielle kan met haar warmtewisselaar een rendement halen tot wel 96%! Op het moment dat de rookgassen te koud worden, worden deze via een andere weg omgeleid om condens in de schoorsteen te voorkomen en een juiste verbranding te behouden.

De Drie Kronen is een van de twee Sterdealers van Diellein Nood-Brabant wat inhoud dat wij praktisch alle modellen van Dielle in onze showroom hebben staan en wij u van alle informatie over Diellekachels kunnen voorzien.


Aria-GHIBLI-emo.png
Ghibli
Werking Dielle pelletkachel
Pellet bodem doorvoer
scirocco-ambientata-ultima.png
Scirocco speksteen
maestrale.png
Maestrale
Aria-Zefiro-Emo.png
Zefiro
maestrale(1).png
Maestrale
SCIROCCO(1).png
Scirocco staal van Dielle
Round.png
Round
Round-Glass-Slide-1.jpg
Round
Ostro-aria-canalizzata.jpg
Ostro
grecale_emo.jpg
Grecale

Openingstijden

Maandag
Gesloten
Dinsdag
Op afspraak
Woensdag
Op afspraak
Donderdag
10:00 - 17:00
Vrijdag
10:00 - 17:00
Zaterdag
10:00 - 17:00

Avondopening enkel op afspraak.

Maak een afspraak

Klik hier

Social media

Facebook Twitter Instagram

Contact

Volkelseweg 8
5427 RB Boekel
T 0492-321595
F 0492-323257
E info@dedriekronen.nl
Profiteer direct van onze korting en bestel online houtpellets op http://onlinehoutpellets.nl/